13 Eylül 2010 Pazartesi

ben tanri degilim

Insanlar ikiye ayrilir; asik olabilenler, asik olamayanlar. Asik olanlar da kendi aralarinda ikiye ayrilir; asik oldugunu zannedenler ve gercekten asik olanlar. Kumeyi gittikce kucultebiliriz de.

Sonra insanlar yine ikiye ayrilirlar, tanri gibi affedebilenler, ve affedemeyenler. Affenlerse yine ikiye ayrilirlar; affettigini zannedenler ve gercekten affedenler. Kumenin en kucuk hali Bergen'in sesinde; ben tanri degilim.


BERGEN -Sen Affetsen Ben Affetmem-
Yükleyen mahmut_turk_45. - DiÄ�er müzik videolarına göz atın.

tanrim kotu kullarini sen affetsen ben affetmem
butun zalim olanlari sen affetsen ben affetmem

sen tanrisin affedersin bagislarsin kulum dersin
neler cektim sen bilirsin sen affetsen ben affetmem
butun zalim olanlari sen affetsen ben affetmem



Arabeskin yavsak oldugu noktalar var suphesiz, lakin Bergen'in kult sarkisi bu gruba dahil degil, aksine acik sozlu, iddiasiz, basit ve bilindik altyapisina ragmen deli gibi icten. Arabeskin soylulastirilma islemi devamede dursun, ana akim kulturun hep kenarinda durmaya mahkum bu gibi uretimler, durdukca da daha degerleniyorlar belki de, bilmiyorum. Ama Bergen'in cektigi tum aci sesinde, tum yalvarmalari, aglayip da caresiz kalmalari, erkekegemen toplumda kadinligi yuzunden cektikleri, hatta yuzune atilan kezzabin ilk anda yarattigi aci, tam bu sarkinin merkezinde. O yuzden toplumsal hafizadan silinip gitmesi utanc verici bir kayip, rahatsiz edici bir aldatmadan baska bir sey degil. Hafiza degisimin gerceklesmesi icin bir onkosuldur, Bergen'in yuzundeki kezzap da hafizalarda taptaze durabilmeli.

4 yorum:

  1. hafıza değişimin gerçekleşmesi için bir önkoşuldur, bu yüzden benim ülkemde değişim bir mucize...

    YanıtlaSil
  2. ben yine de umutluyum, belki gec, belki guc, ama bir gun gelecek...

    YanıtlaSil
  3. bir de ceylan söyler ki bunu...

    YanıtlaSil
  4. ben de ceylan ertem sayesinde tanistim bu sarkiyla zaten, o tamamen farkli sarki artik, harika tabi ki, ama bergen kalbimde bir yaradir, daha aci verir gibi gelir bana nedense.

    YanıtlaSil