10 Şubat 2010 Çarşamba

soldier of love

Sade'nin en iyi isi kabul edilen 'Lovers Rock'dan da oncesinde, ergen halimle nasil olduysa bir "Best of Sade' albumu edinmistim. Daha dogrusu internet yoluyla, o 146 numarayi arayarak ve telefon faturasini gocurerek album indirip duruyordum, Justin Timberlake hala N'sync (boyle mi yaziliyor bu?) diye sikko bir grupta, Sting 'a desert rose' deyu deyu ne idugu belirsiz oryantalizm pesinde kosarkene ve trt 4'de show me the meaning of being lonely diyen parlak bebelerin zamaniydi (kafalarini sallayislarini unutamiyorum, lanet olsun). (O Trt 4 muydu 3 muydu bilmiyorum ama haftada bir gun aksamustu bir yabanci muzik programi vardi hic unutmam, mektubumu bile okumuslardi canli yayinda, rezalet)

1o yil oncesinden bahsediyorum. Ben onlari dinlemiyordum yalniz (dinlediysem bile dinlememis gibi hissediyorum simdi), ben Scorpions'u (oh yeah 'still loving you', derslere gec kalma sebeplerimdendir bu sarki) yeni kesfetmis, 'yesterday'in ne kadar romantik bir sarki oldugunu dusunuyor, sonra da "I just called to say I love you' diye mirildaniyordum falan. Turkce muzikten aklimda kalan cok bir sey yok, o zamanlar Sezen'in ben vitaminken yaptigi harika sarkilarini yeni kesfetmis, bir de grup gundogarken'in cok sik kapakli bir albumlerini, ve bulent ortacgil tribute albumunu hatirliyorum (of tamam arada murat kekilli falan da giriyor isin icine de, konu dagilmasin simdi).

O arada bir kopma oluyor bilmiyorum ama Craig David falan da dinlemeye basliyorum, cok seviyorum vesaire. Ama asil butun bunlarin arasindan o zamanda kesfettigim ve hic aksatmadan surekli dinledigim, ve hala da dinleyebildigim belki de tek kisi Sade kaliyor. Yani ic anadolu'nun kucucuk ve bagnazlikta tavan yaptigi, Ferdi, Muslum, Orhan disinda kimsenin baska bir sey dinlemedigi, tek kasetcisi olan bir ilcede ben bir sekilde Sade ile karsilasiyorum, zaten asigim, ask da imkansiz ask. (Ricky Martin de o aralar unlu oluyor, un doz trez diyerekten). O yillar bende hep birbirine karismis durumda zaten, hangisi once geliyor sonra geliyor bilmiyorum ama simdi Sade'den 'no ordinary love' dinlerken hala odama kapanip, windows 95 isletim sistemi yuklu bilgisayarimda yaptiklarim aklima geliyor. (az porno siteye girmedi o bilgisayar).

Neyse, Sade'nin dogru telaffuzunu bile bilmeden yillarca dinliyorum (şade imis dogrusu). Ankara'ya tasiniyoruz, lise yillari vesaire, bir suru sey giriyor araya falan ama Sade hep duruyor bir kenarda, simdi 10 yil gecmisken yeni albumuyle sonunda tesrif etti sevgili Sade'cigim, 'soldier of love' ile. Albumu edindim ama henuz tam anlamiyla dinleyebilmis degilim de, albume ismini veren (tobe yarabbim) 'soldier of love' dinliyorum durmadan, eski sarkilarina benziyor, Sade'nin sesi hala muhtesem, yorumu deli ediyor beni, kivrandiriyor ama album ilk bakista cok heyecanlandirmadi maalesef beni, biraz zor zaten 'by your side', 'cherish the day' gibi sarkilarin yanina yaklasmak artik. Yine de o zamanlari hatirlatip, gecmisi bir an da olsa onume koyup durdu Sade, hala seksi bu kadinin sarkilari, hala deli.

Sade cok para kazandiran bir sarkici, sanirim o yuzden son sarkisinin videosunu bulmak bile zor ama kendi anasayfasindan su linkten tadina bakabilirsiniz. Onu gectim de eski sarkilarina da goz atin derim eger dinlememisseniz henuz, 'no ordinary love', 'by your side', 'cherish the day' ve 'flow' ve tabi 'smooth operator' aklima ilk gelenlerden, ne bileyim dinleyin iste ya.

coast to coast, la to chicago, western male.
across the north and south, to key largo, love for sale.

smooth operator,
smooth operator,
smooth operator,
smooth operator,
smooth operator...

(yarim ingilizcemle su kisma eslik edecegim diye az travma yasamadim kucukkene)

3 yorum:

  1. evet o program trt4 teydi ve adı "izdüşüm"dü..
    brrrr,,
    her hafta top 10 u kaydettiğim kağıtları saklamışım, geçen gün buldum!! (utan marla!)

    YanıtlaSil
  2. ahaha, trt 3'teki o müzik programının jeneriğini bile hatırlıyorum. iki adam vardı, bankta oturuyorlardı, önlerine kuşlar falan konuyordu. yabancı müzik dinliyorum demenin kendi yaşıtlarımıza karşı prim yaptığı günlerdi mirim :)

    YanıtlaSil
  3. ahah :) gencler 3 mu 4 mu karar verin de evet marla haklisin 'izdusum' ismiydi, bir erkek bir kadin tarafindan sunuluyordu saniyorum, ben de top 10'umu yollamistim bir keresinde cok merak ediyorum ne vardi o listede.

    hrabro, senin dedigini de hatirliyorum ama o bu programin giris jenerigi miydi baska bir programin mi cikaramadim simdi, ama prim konusunda tabi her turlu gideri vardi o programin :)

    YanıtlaSil